Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Salı, Mayıs 17, 2011

Muzlu-Damla Sakızlı Lokum



Malzemeler

1 litre süt
10 kasik şeker
4-5 minik parça damla sakızı
5 muz (enlemesine yarıya bölüyoruz)
125 gr margarin
8 kasik un (tepeleme)
1 paket şekerli vanilin

üzerine süslemek icin


1 su bardağı hindistan cevizi, ceviz ve yesil fistik


Yapilisi

Tüm malzemeleri (margarin ve vanilin hariç) ocakta biraz yoğunlaşıncaya kadar kaynatıp pişirelim... Ocaktan alip içine margarin ve vanilini de ekleyelim ve iyice karistiralim.... Daha sonra firin tepsimizin tabanina hindistan cevizini hiç bosluk kalmayacak şekilde yayalım ve muhallebiyi üzerine yavasça dökelim... 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün dikdörtgenler halinde kesip ortasina yarim muz koyup dikatlice iki tarafindan saralim... Üzerini ceviz ve yesil fistikla süsleyip, soguk soguk afiyetle yiyelim... ;)

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:56:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails