Kahvaltılık Topkek
Malzemeler
1 bardak = 250 ml, 1 cup
1 bardak kepekli un
1 bardak tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/3 bardak süt
2/3 bardak elma püresi (kabuklarını soyduğunuz elmayı robotta püre olana dek kıyalım)
1/4 bardak şeker
1/4 bardak pekmez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük yumurta
2 orta boy havuç, rendelenmiş
1 bardak kuru meyve (kuru üzümle yaptım örneğin ben)
1 çay bardağı ceviz ve fındık kırığı
Yapılışı
1 bardak = 250 ml, 1 cup
1 bardak kepekli un
1 bardak tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/3 bardak süt
2/3 bardak elma püresi (kabuklarını soyduğunuz elmayı robotta püre olana dek kıyalım)
1/4 bardak şeker
1/4 bardak pekmez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük yumurta
2 orta boy havuç, rendelenmiş
1 bardak kuru meyve (kuru üzümle yaptım örneğin ben)
1 çay bardağı ceviz ve fındık kırığı
Yapılışı
Fırınımızı 180-190 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım. Bu arada top kek kağıtlarımızı kalıba yerleştirip kağıtların içine birer damla sıvıyağ damlatalım. Fethiye'nin de tarif ettiği gibi kuru malzemeleri bir kapta, yaş malzemleri ayrı bir kapta iyice karıştırıp sonra yaş malzemeleri, kuru malzemelerin olduğu kaba ilave edelim, karıştıralım, ancak aşırı miltarda değil. Karışımı muffin kalıplarını tamamen dolduracak biçimde pay edip, ısınmış fırınımızda 30 dakika kadar pişirelim. Kürdanla ya da bıçakla pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkaralım ve ızgara teli üzerinde soğutalım. Afiyetle yiyelim :)
1 Comments:
afiyet olsun! sizlerin de begendigine sevindim.
Yorum Gönder
<< Home