2 yumurta
1,5 su bardağı şeker1+3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu3,5-4 su bardağı un
istenilen sayıda ve ebatta dondurma külahırenklendirmek için:
1 havuç (rendelenerek çok az su ile haşlanacak ve blenderdan geçirilecek
1/2 nar (suyu sıkılacak)2 kaşık kakao
süslemek için:
1 paket krem şanti (içine 1 paket krema sertleştiricisi ilave ederek hazırlayalım)
damla çikolatapasta süsü vb.
Yapılışı
Fırını 150 dereceye ayarlayalım ve ısınmaya bırakalım... Ispanağı ve havucu ayrı ayrı haşlayıp blendardan geçirelim ve soğumaya bırakalım... Narın suyunu sıkarak bir kenarda bekletelim... Kek için; yumurta ve şekeri mikserle beyaz köpük haline gelinceye dek çırpalım... Sonra sıvı yağı, sütü, vanilini, unu ve kabartma tozunu ilave ederek bir karışım elde edelim... Daha sonra önümüze 5 adet kağıt bardak veya kap alarak harcımızı bölelim... Bardağın birine ıspanak püresi, birine havuç püresi, birine nar suyu, birine kakoyu ekleyelim ve karıştıralım, birisi sade kalsın... Daha sonra sırasıyla sade+kakaolu+ıspanaklı+narlı+havuçlu karışımlardan birer kat muffin kalıplarına üst üste dökelim ve fırına gönderelim, yaklaşık 25 dakika pişirip kontrol ederek fırından alalım ve soğumaya bırakalım... Sade kek karışımından dondurma külahlarının yarısına gelecek kadar dökelim... Alüminyum folyo serdiğimiz bir muffin kabına her bir yuvarlağın ortasını delerek içine külahı oturtalım ve külahları düşmeyecek şekilde dizelim ve fırına gönderelim, yaklaşık 20 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım... Bu arada krem şanti ve krema sertleştiricisini çırpalım ve soğumaya bırakalım... Fırından çıkan dondurma külahlarının üst seviyesine kadar kek kabaracaktır... Bu külahın üstüne biraz krem şanti sürerek bir muffini yapıştıralım ve üstünü krem şanti, damla çikolata veya pasta süsü ile süsleyelim... Üstüne krem şanti ile süsleme yapmadan şekilli kalıplarda pişirerek de dondurma külahlarına krem şanti ile yapıştırabilirsiniz... Afiyet olsun...
harika bir tarifmis. tebrikler.
YanıtlaSil