Malzemeler
1 litre süt
10 kasik şeker
4-5 minik parça damla sakızı
5 muz (enlemesine yarıya bölüyoruz)
125 gr margarin
8 kasik un (tepeleme)
1 paket şekerli vanilin
üzerine süslemek icin
1 litre süt
10 kasik şeker
4-5 minik parça damla sakızı
5 muz (enlemesine yarıya bölüyoruz)
125 gr margarin
8 kasik un (tepeleme)
1 paket şekerli vanilin
üzerine süslemek icin
1 su bardağı hindistan cevizi, ceviz ve yesil fistik
Yapilisi
Tüm malzemeleri (margarin ve vanilin hariç) ocakta biraz yoğunlaşıncaya kadar kaynatıp pişirelim... Ocaktan alip içine margarin ve vanilini de ekleyelim ve iyice karistiralim.... Daha sonra firin tepsimizin tabanina hindistan cevizini hiç bosluk kalmayacak şekilde yayalım ve muhallebiyi üzerine yavasça dökelim... 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün dikdörtgenler halinde kesip ortasina yarim muz koyup dikatlice iki tarafindan saralim... Üzerini ceviz ve yesil fistikla süsleyip, soguk soguk afiyetle yiyelim... ;)
harika bir tarifmis. tebrikler.
YanıtlaSil