Pazartesi, Mayıs 25, 2020

Vişneli Turta (Sıvı yağ ile)


Malzemeler
Hamuru için:
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı şeker
2 kaşık süt
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta
3-3.5 su bardağı un (kontrollü ilave edin.)

İçi için:
750 gr vişne
1/2 su bardağı şeker
2 kaşık buğday nişastası
6 yemek kaşığı su

Üstüne: pudra şekeri

Hazırlanışı:
Öncelikle vişnelerin çekirdeğini çıkarıp tencereye alalım ve üstüne yarım bardak şeker ilave edelim ve pişirmeye başlayalım. Vişneler kaynayıp yumuşayınca bir baska kapta karıştırdığımız nişasta ve suyu karışıma ilava edelim ve ocağın altını kapatalım.
Hamur malzemelerini karıştırıp, 1 portakal büyüklüğünde kısmını kenara ayırıp geri kalanı turta kalıbına  veya bir borcamın tabanına bastırarak incelterek yayalım.
Yaydığımız hamurun üstüne vişneyi yayalım ve kenara ayırdığımız hamurla dekor yapıp vişneli kısmın üstünü kapatalım (oklava ile açıp şeritler halinde kesebilirsiniz mesela). Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırına verip kızarmasını sağlayalım. Fırından alıp dinlendirip, soğuyunca üstüne pudra şekeri serpelim. Sonra dilimleyelim ve afiyetle yiyelim. :) @Safran Mutfakta


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder