Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Cuma, Şubat 17, 2006

Hindistancevizli-Portakal Şuruplu Kek

Ankara'da hava çok soğuk...Kar zaman zaman atıştırıyor...Kimle konuşsam herkes nezle, grip...
Kitaplardan öğrendiğim kadarıyla bu tip rahatsızlıklar virütik...Yani bunlara bakteriler değil, virüsler neden oluyor, dolayısıyla ilaçla tedavi edilemiyor...O yüzden bir nezle olduk mu, hastalığı 1 hafta çekiyoruz...Ama bu tip durumlarda dinlenir, bolca sıvı alır ve bolca C vitamini takviyesi alıp gıdamıza dikkat edersek hastalığı daha çabuk atlatabilirmişiz... Çünkü bunlar vücudun savunma mekanizmasını destekleyen önlemler...
Şimdi bu kadar tıbbi konuya neden giriyorsun biran evvel şu resimdeki güzel kekin tarifini versene diyebilirsiniz, haklısınız da...:). Zaten bu kek de tam bir C vitamini deposu, içinde 3 tane portakal var...:) Başka neler mi var? Malzeme listesi aşağıda...Aranızda hasta olanlar varsa çok geçmiş olsun, keki yiyenlere de afiyet olsun...:)
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı hindistan cevizi
2-2,5 su bardağı un
Üzerine: 2 portakalın suyu, kabuklarının rendesi, pudra şekeri, hindistan cevizi.
Yapılışı:
Mikserin hızlı devirli programında yumurtaları ve şekerimizi çırpalım. Şeker eriyene ve yumurtalar kabarıp beyaz renkli bir krema haline gelinceye dek bu işlemi yapıp, karışıma sütü, sıvıyağı, portakal suyunu ekleyip karıştırmaya devam edelim...Ardından karışıma vanilya ve kabartma tozu ilave edilmiş ve karıştırılmış 2 su bardağı unu ekleyelim. Kek hamurundan bir kaşık alın ve kaba geri dökün, karışım katlanan bir kumaş gibi dökülüyorsa yoğunluğu iyidir, değilse yarım su bardağı un daha ekleyelim ve karışımı önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökelim...Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim...Pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edebiliriz, bıçağa hiç yapışık hamur gelmiyorsa tamamdır...:)
Fırından çıkardığımız kekin üzerine sıcakken portakal kabuğu rendesi serpiştirip, 2 portakalın suyunu her tarafına gezdirelim...İstediğimiz miktarda pudra şekeri serpip, son olarak hindistan cevizi ve portakal dilimleriyle süsleyelim ve ılınmasını bekleyerek servis yapalım...:)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails