Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Salı, Mart 07, 2006

Bademli-Hindistancevizli Mini Pastacıklar

Merhaba :) Sizinle çok tatlı, mini mini hem de hindistancevizli-bademli pastacıklarımı paylaşmak istedim... Bu tip pastacıkların en iyi yönü, koca bir dilim pasta yemek istemeyen (ve bu konuda oldukça haklı olan :)) kişilere tek bir tane yiyip tadına bakma imkanı sağlayacak kadar iyi ölçekte bir porsiyon olarak ortaya çıkmaları...Böylece sofrada başka çeşitler de varsa tüm çeşitlerin tadına bakılabilmiş oluyor...:) Sizler de dilerim bu mini pastacıkları sevdiğiniz insanlarla beraber mutlu olayları kutlarken tadarsınız... Afiyet Olsun :)...Sevgiler...
Safran
Malzemeler:

1/2 çay bardağı ince çekilmiş badem
1/2 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
50 gram margarin
1 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

İçine:
1 paket pasta kreması veya krem şanti
1/2 çay bardağı iri çekilmiş badem
1/2 çay bardağı hindistan cevizi

Üstüne:

Nutella ya da çokokrem gibi bir malzeme
hindistan cevizi

Yapılışı:

Ekler hamuru hazırlar gibi su, şeker ve margarini ocağa koyup karışımın kaynamasını ve şekerin erimesini bekleyelim, margarin eridiğinde tencereyi ocaktan alalım ve içerisine unu ekleyerek topak kalmaması için sürekli hızlıca ve hep aynı yöne karıştırarak karışımı bütünleştirelim. Karışımımız hala sıcaksa bir süre ılımasını bekleyip içerisine yumurtaları, toz halindeki bademleri, vanilyayı ve kabartma tozunu katarak karıştıralım ve çok yumuşak bir hamur elde edelim ve bir yemek kaşığı ile 2 kat yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla hamurdan birer kaşık koyalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın sarısı bir renk alıp kabarana dek tutalım. Ayrıca pişen pastacıkların içinin hala cıvık olup olmadığını mutlaka kontrol edip, eğer cıvıksa bir süre daha fırında tutalım... İçine koymak için pasta kreması / kremşantiyi paketinin üzerinde yazan tarife uygun bir biçimde hazırlayıp içine hindistan cevizi ve iri kıyılmış bademleri karıştırıp bir süre buzdolabında tutalım...Fırından çıkan pişmiş pandispanyalarımızın soğumasını bekleyip, enlemesine 2'ye keselim. Arasına hindistan cevizi, badem ve pasta kreması/kremşanti karışımından koyup, üst kapağı kapatmadan önce, üst kapağın üzerine nutella sürelim ve pastaların kapaklarını kapatalım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpiştirelim...Buzdolabında 15 dakika daha bekletip servis yapalım. Sevdiklerimizle beraber afiyetle yiyelim...:)

4 Comments:

Blogger Hatice said...

merhaba Safran, ekler hamuru ile hazırlanan tatlılara bayılırım. eminim senin tarifinde çok lezzetlidir, badem, nutella, hindistancevizi nefis olmalı, ellerine sağlık...

3/14/2006 03:00:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Merhaba Hatice :)gerçekten biz çok sevdik bu pastacıkları :) Ama dikkatimi çekiyor sen de sitende çikolatalı, kakaolu tatlara yer veriyorsun, seviyorsun benim gibi :)Sevgiler...

3/14/2006 03:41:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Ne güzel olmuşlar mini mini, tam benlik, ellerine sağlık.

3/16/2006 09:55:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Merhaba Pembeli :) ikram edebilmek isterdim, sevgiler...

3/16/2006 10:02:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails