Malzemeler 1,5 su bardağı un
½ su bardağı nişasta
1 tutam tuz
½ su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 küçük paket vanilya
½ su bardağı kuru kayısı
1 portakal
1 su bardağı süt
125 gr margarin
1 yumurta
Bitter çikolata
Üstü ve ara katları için
İstenilen çeşitte kremşanti
1 paket krema sertleştirici
Süslemek için şekerlemeler
Yapılışı
Kremşantiyi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp, içine 1 paket krema sertleştirici koyarak tekrar çırpıp buzdolabına koyalım… Fırını 180 dereceye ayarlayalım, ısınsın… Kuru kayısıları ve portakalları küp küp nohut kadar doğrayalım, tüm malzemeleri mikserde çırpıp son aşamada meyveleri de ekleyerek kaşıkla son bir kez karıştıralım…Hazırladığımız kek harcının 1/3’ünü yağlayıp unladığımız kalıba alıp içine elimizde kırdığımız bitter çikolata parçacıklarından serpiştirelim üzerine 2. kat kek hamurunu (hamurun ikinci 1/3’lük kısımını) döküp yine çikolata parçalarını koyalım) son aşamada geri kalan hamuru en üste dökerek çikolata parçalarının tamamen örtülmesini sağlayalım (kek hamuru+çikolata parçası+ kek hamuru + çikolata parçası + kek hamuru gibi bir yapı oluşturduk yani) …Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip pişene dek fırında tutalım (ortalama 35-40 dakika), bir bıçak yada kürdanla kontrol ederek pişmişse fırından alalım, ılınmasını bekleyip kalıptan çıkaralım…Soğuyan kekimizi enlemesine 3’e bölüp aralarına kremşantiyi katlar halinde sürelim ve en üstünü de kremşantiyle kaplayıp, şekerlemelerle süsleyelim, 1 gece buzdolabında bekletip, ertesi gün afiyetle yiyelim :)
4 Comments:
Safrancım, çok orjinal bir pasta tarifi bu, böylesini hiç duymamıştım. Sağol paylaştığın için canım, bence muffin olarak da çok hoş olur bu tarif:))
Sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim Sibelcim, gerçekten çok lezzetli bir pasta oluyor, aslında merakımdan kaçamak yapıp hamurun azıcık bir kısmını da muffin kalıbına döktüm ve pişirdim gerçekten de çok leziz oldu :))Sevgilerimi gönderiyorum :)
Değişik ve harika bir pasta, ellerine sağlık safrancığım.
Gerçekten çok lezzetli ve değişik canım, bir ara fırsat bulursan mutlaka denemeni öneririm ;) Sevgilerimle...
Yorum Gönder
<< Home