Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Çarşamba, Haziran 07, 2006

Havuçlu Mozaik Pasta

Malzemeler

1 kg havuç

2 paket petibör bisküvü

1,5 su bardağı şeker

2 paket şekerli vanilin

50 gr eritilmiş margarin

1 çay bardağı ceviz (iri iri dövülmüş)

Üzerine (istenirse) hindistancevizi

Yanına (istenirse) dondurma ya da kremşanti

Yapılışı

Havuçları rendeleyelim ve bir kap içerisinde üzerine şekeri de ilave edip kısık ateşte kendi suyunu verip çekerek pişmesini sağlayalım… Bisküvilerimizi iri iri kırıp, pişen havuçlarımız, vanilinler, erimiş margarin ve ceviz kırıkları ile karıştıralım…Karışım iyice yoğunlaşıp bir hamur haline gelince streç film arasına alıp silindir şeklinde (ya da benim gibi kare-dikdötgen biçimde) yuvarlayalım ve bir tabağa koyup en az yarım gün buzdolabında bekletelim… Buzdolabından çıkardığımızda dilimleyerek üzerinde istersek hindistancevizi ve yanında istediğimiz çeşit dondurma ya da krem şanti ile servis yapalım, afiyetle yiyelim :)

5 Comments:

Blogger Zeynep M. TÖRE said...

Elıne saglık , bızım evde de canı tatlı ısteyene hemen yaptıgım bır tatlı hele yazın ne guzel gıdıyor degılmı? havuclu dusunmemıstım hakıkaten cezerve gıbı olmustur deneyecegım bende merak ettım bak sımdı :)))

6/07/2006 05:26:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Arkadaşımm bu kadar güzel mamaları yapıyosun burda bizi hiç düşünmüyosun sadece resimlere bakıp ağzımız sulanıyor canımız çekiyorrr....:) tabiki düşünüyorsun düşünmesen bu güzel tariflerini bizlerle paylaşırmısın ellerine sağlık canım.bende çok severim havuç tatlısını.bu arada çok fazla özletme kendini çabuk gelll oldumuuuu....öpüyorum canım seni :)

6/07/2006 08:15:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Bir dahaki sefere, icine bir buyuk elma rendeleyip, sekil verdikten sonra kakaolu pudingle kaplamani siddetle oneririm Safran...Dehset lezzetli oluyor.

6/08/2006 08:02:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Safrancım harıka bır tatlı bu gecenlerde TUBAcımda yemıstım ama kakaolusunu yagı cok az oldugu ıcın cokda hafıf bır tatlı bence yaz gunlerınde kacırılmayacak lezzetlerden bırı olsa gerek.
Tarıf defterıme ekledım en kısa zamanda artık kendı evımde bu tatlıdan yapıcam goncama
sevgıler
ZUMRUDUANKA

6/08/2006 09:50:00 ÖÖ  
Blogger MUTFAK SAYFASI said...

Safran cok beceriklisin. Ellerine saglik, bu tatliyi bende deneyecegim. Bir sorum var bisküvi icin 2 paket yazmissin. kac gr eder acaba? yada tane olarakda yazabilirsin. bisküvi paketleri degisik gramajli oldugu icin soruyorum canim. sana iyi seyahatler, saglicakla git gel. suna

6/13/2006 06:46:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails