Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Çarşamba, Temmuz 12, 2006

Kakaolu Toplar

Malzemeler

1 büyük paket kek (Hazır kek ya da evde yapmış olduğunuz keklerden artan dilimleri kullanabilirsiniz)

4 kaşık kakao (kekiniz zaten kakaolu ise miktar azaltılabilir)

3-4 kaşık istenen türde reçel (ben vişne reçeli kullandım, yerken vişnelerde geliyor ağıza hoş oluyor :)

½-1 çay bardağı süt (keki cıvıtmadan ıslatacak kadar)

Fındık yada ceviz (iri kırılmış)

Kuru üzüm vb. ince doğranmış meyve parçacıkları

Üsütünü kaplamak için: pasta süsü ve/veya hindistancevizi

Yapılışı

Malzemeleri birbirine karıştırıp iyice yoğuralım ve elde ettiğimiz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım ve bunu içinde pasta süsü ya da hindistancevizi olan tabağa atıp her tarafının bulanmasını sağlayalım… Bu kakaolu topu alıp küçük pasta kağıtlarına ya da kağıt muffin kalıplarına koyarak hamurumuz bitene dek işlemi tekrar edelim… Hazırladığımız topları buzdolabında bir süre bekletip afiyetle yiyelim :)

12 Comments:

Anonymous mine said...

Safran'cigim, iyi tatiller. DÖnünce görüsmek üzere.

Not: Kakaolu toplari dener denemez buraya dönüyorum :)

7/13/2006 10:24:00 ÖÖ  
Anonymous dileks said...

hmm eti cin lere benzemiş bayılırım hemen deniycem enfes görünüyorlar

7/15/2006 06:23:00 ÖS  
Anonymous beyhan said...

Ben döndüm Safra'cığım,sen yoksun galiba.Ben hep bisküvi ile yapardım bu topları,kek ve reçelle dah güzel olacağına inandım.Teşekkürler tarif için.İyi tatiller arkadaşım,öpüyorum seni:))))

7/16/2006 04:14:00 ÖS  
Blogger ipek said...

merhaba safrancım,
dönmüş ve yine döktürmüşsün.Bende yoktum.Tembelliğim uzun süre devam etti.Harika görünüyorlar..
sevgiler
ipek

7/19/2006 06:40:00 ÖS  
Anonymous mine said...

Safran'cigim, kakaolu toplarina bayildik. Bu kadar lezzetli olacagini tahmin etmemistim. Bir de dolapta bir gece bekleyince, süper oldular. Ayrica bir arkadasim daha denemis (erik marmeladi ile), sonuc yine cok olumlu :)

Tesekkürler!

7/26/2006 11:06:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

bizimle paylastiginiz bu güzel tarif icin tesekkürler............zevkle yedik.özelliklerde esim.sevgiler

8/26/2006 01:56:00 ÖS  
Anonymous fikriye said...

harika bir tarif
gerçekten tadları da çok nefis olduğuna inanıyorum Hem kalan kekleri değerlendirebiliriz hemde ortaya değişik bir sunum çıkıyor
Ellerinize sağlık

www.blogcu.com/fikos

8/29/2006 03:43:00 ÖS  
Blogger evrenbal said...

nefis gorunuyorlar, ellerine saglik. cok sirin olmuslar.

9/05/2006 01:24:00 ÖS  
Anonymous bihter said...

bu tarif çok güzel ve kolay. ben bile kolayca yaptım..(11 yaşındayım) ellerinize sağlık. ayrıca bayramda misafirlere ikram
edilebilir

10/10/2007 04:48:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Dostlar güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum...

10/14/2007 10:28:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Bihterciğim siz yeni jenerasyon olarak bizlerden farklısınız ve bizi geçeceksiniz hiç şüphesiz ben 11 yaşımdayken yolum mutfağa bile düşmemişti o nedenle seni tebrik ediyorum, eminim harika olacaktır yaptıkların, ellerine sağlık şimdiden...

10/14/2007 10:30:00 ÖÖ  
Blogger iremlemekanlar said...

Ellerine sağlık inanılmaz güzel gözüküyor Ankara dan inanın severek ve imrenerek sizi takip ediyorum sevgilerrr

8/10/2008 05:52:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails