Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Pazartesi, Şubat 19, 2007

PORTAKALLI KAKAOLU EBRULİ KEK


Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
Yaklaşık 3 su bardağı un (450 gr)
1 çay bardağı (100 ml) süt
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr margarin (yumuşamış)
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
3-4 kaşık kakao


Yapılışı

Yumurta ve şekeri, şeker eriyip yumurta kabarıncaya dek çırpalım...İçerisine sıvıyağı, margarini sonra sırasıyla sütü, portakal suyu ve kabuğunu ilave edelim...1 paket vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim...Üzerine un ve kabartma tozu ekleyerek homojen bir karışım elde edelim ve çırma işlemini tamamlayalım...Hazırladığınız karışım 2/3’ünü margarinle yağlayıp, unladığınız kek kalıbına boşaltalım, geri kalan 1/3 lük kısıma kakaoyu ekleyip karıştıralım. Kakaolu hamuru kalıbın içindeki portakallı beyaz kek hamurunun üzerini örtecek biçimde kaba döküp bir çatalla kekin derinlemesine spiraller yapalım ve bu kakaolu kısmın portakallı kısmın içine girmesini sağlayalım... Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim, bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim (batırdığınıda bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir), soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve afiyetle yiyelim...:)

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

ellerine sağlık kek harika olmuş.ismin bana çok tanıdık geldi açıkçası turkiyede ilk kez böyle isim duydum.çünkü benim adımda safra ve türkiyede hiç denk gelmedim.aslında adaş sayılırız.kek muhteşem olmuş mutlaka denicem

8/19/2008 04:21:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails