Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Perşembe, Şubat 22, 2007

Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
50 gr margarin
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Sosu için
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
Yapılışı
Tencerede margarini ve unu hafiçe pembeleşinceye dek kavuralım (sadece unun kokusu gidene dek, çok fazla kavurmayın bu tatlının tadını ağırlaştıracaktır). Bu arada ayrı bir kapta şekeri, vanilini ve sütü birlikte ısıtalım (kaynatmıyoruz). Isınan sıcak sütü, kavrulan unun üzerine döküp muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirelim (topaklanmasın diye). Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp 5-10 dakika boyunca el blenderindan geçirelim. Karışımı bir tepsiye (ben borcam kullandım) döküp 1,5-2 cm kalınlığında olana dek yayalım ve soğumaya bırakalım. Bu arada sos için yazan malzemeleri de bir araya getirip blender ile karıştırıp tavuk göğsünün üzerine kaşıkla yayalım ve hafifçe soğumuş olan kabımızı alıp buzdolabında dinlenmeye ve tam olarak soğumaya bırakalım. Dolaptan aldığımız tavuk göğsünü dilimleyip hızlı bir hareketle dilimin kenarlarını iki yanından içeri katlayarak servis tabağına alalım ve afiyetle yiyelim :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails