Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Pazartesi, Şubat 19, 2007

ÜZÜMLÜ FINDIKLI MUFFİNLER

Malzemeler

100 g margarin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Yarım su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı

Margarin ve şekeri mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Portakal suyu, un ve hamur kabartma tozunu ilave edin, 1-2 dakika daha çırpın. Fındık kırığı ve kuru üzümleri ekleyin, kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayıp her birine 1,5-2 yemek kaşığı kadar hamur koyun ve 180 dereceye ısıtılmış fırında kabarıp altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails