Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Çarşamba, Eylül 26, 2007

Ekmek Makinesinde Tam Buğday Unlu-Kakaolu Kek

Malzemeler

4 cup (200 ml lik 4 su bardağı) tam buğday unu
2 yumurta
1/2 cup (100 ml-1 çay bardağı) sıvı yağ
1,5 cup şeker (300 gr)
1+1/4 cup süt (250 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
1 paket şekerli vanilin
rendelenmiş 1/2 cup çikolata
1/2 cup fındık (küçük parçalara kırılmış)

üstüne hindistancevizi

Yapılışı

Ekmek makinesinin hamur kabına sırasıyla sütü+yumurtaları+sıvıyağı+şekeri+unu+kabartma tozunu+kakaoyu koyup kek programında çalıştıralım. Malzeme ekleme uyarısı geldiğinde fındık ve rende çikolataları ilave edelim. Kekimiz pişince iyice soğumasını bekleyip hamur kabından dikkatlice çıkaralım, ufalanmaması için iyice soğuyunca dilimleyelim ve üzerine hindistancevizi serpiştirip afiyetle yiyelim :)

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

Merhaba Safran,
Ekmek yapma makinesinde kek deneyim dedim ama bir turlu olmadı,tariflerini harfiyen uyguladım yarısı normal kek,yarısı ıslak kek gibi,ve birde tam bugday unundanmı acaba bildigimiz kekten cok farklı tadı.ama bu kek olmasa bile ısrarla ekmek yapma mak.kek ve ıslak kek yapmayı istiyorum.tarifler icin tesk.kolay gelsin.
Saygılarımla
by_saginomiya

6/10/2008 12:28:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails