Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Salı, Ocak 05, 2010

Kokos Kurabiye

Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında erimiş margarin,
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yumurtanın akı
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Dışı için

hindistan cevizi
1 yumurtanın akı


Yapılışı

Fırın tepsisine çift kat yağlı kağıt serelim (dibi çabuk tutuyor, yanar yoksa)...Tüm malzemeleri karıştırıp yuvarlak şekil verelim... Önce yumurta akına sonra hindistancevizine bulayıp tepsiye aralıklarla dizelim... Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim... Kurabiyeler çatlayınca pişmiş demektir... Çıkarttığımız kurabiyeleri ızgara teli üstüne alıp soğutalım, afiyetle yiyelim...

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Ellerinize saglik nefis tatlar bir arda afiyetler olsun. Sevgiler canim

1/14/2010 11:17:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Çok teşekkür ederim, içten sevgiler benden de size :)

1/15/2010 12:20:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails