Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Perşembe, Ocak 28, 2010

Tarçınlı-Karanfilli Portakal Kabuğu Reçeli

Malzemeler

1-1,5 kilo portakalın kabuğu
1 kilo şeker
10-15 adet karanfil
1 litreden biraz az su
6-7 adet tarçın çubuğu
10 parça limon tuzu

Yapılışı

Portakal kabuklarını ince ince doğrayıp (1 cmx3cm gibi) ço sıcak suda (ben suyu kaynatıp koydum kettleda) bekletelim... Sabahtan başlayarak akşama dek sıcak suyu sık sık değiştirerek kabukların acısının çıkmasını sağlayalım... Daha sonra kabukları reçel tenceresine alarak malzemelerin tamamını (limon tuzu hariç) ve suyunu ekleyip kaynayıncaya dek pişirelim... Kaynamaya başlayınca suyunun reçel kıvamına gelip gelmediğini aralıklarla kontrol edelim... Bunun yöntemi suyundan kaşıkla porselen bir tabağa 1 damla döküp tabakta çok akışkan olup olmadığnı kontrol etmektir... Akışkanlğı azalan reçele kapatmadan en son olarak limon tuzunu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra sıcakken kavanozlara aktaralım...Ağzını sıkıca kapatıp, dikkatlice kavanozu ters çevirelim.... Kavanozdaki reçel soğuyana dek bu takla attırma işini ara ara yapalım ki malzememiz eşit dağılsın, kabuklar altta reçelin sıvı kısmı üstte olmasın.... Soğuyan reçelimizi afiyetle yiyelim... :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails