Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Pazartesi, Şubat 08, 2010

Tencerede Fincanda Topkek :)

Malzemeler

1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılarak, sıvıyağ ile yağlanmış 4-6 tane çay fincanına fincanın yarısına kadar gelecek şekilde pay edilir (istenirse fincanların altına kağıt kek kalıplarından konulabilir)... Bir tencereye konan fincanların dışından yarısına gelecek kadar tencere ılık su ile doldurulur. Tencerenin ağzı açık biçimde suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başlayınca kapağa bir havlu peçete konur ve kapak kapatılarak ve ateş en kısığa alınarak 20 dakika pişirilir... Bu sürenin sonunda ocak kapatılır ve 15 dakika kapak açılmadan dinlendirilir... Sürenin sonunda kekimiz hazırdır, fincanlarından çıkartılarak, istenildiği şekilde servis edileek sevdiklerimizle paylaşılır... :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails