Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Cumartesi, Ocak 29, 2011

Tahinli Kek

Malzemeler

2 yumurta
2,5-3 su bardağı un
1-1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su barağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı tahin
istenirse süslemek için ceviz ve toz şeker

Yapılışı

Fırını 180 derecede ısınmaya bırakalım... Yumurtaları kırıp içine şekeri ilave edelim ve mikserle şeker ve yumurta köpürüp bembeyaz olana dek çırpalım... İçine yoğurdu, sıvıyağı, tahinin yarısını, kabartma tozunu ve unu karıştırıp çırpmaya devam edelim... İyice bütünleşen karışımı önceden yağlayıp unladığımız kalıba döküp yaklaşık 40 dakika pişirelim (eğer benim gibi küçük muffin kalıplarında pişirirseniz bu süre 20 dakikaya kadar düşer belirtmeliyim :) Kekin pişip pişmediğini bir bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edip fırından alalım ve üzerine geri kalan tahini döküp cevizle süsleyelim (daha tatlı sevenler toz şeker de serpiştirebilirler)... Afiyetle yiyelim... :)

Etiketler: ,

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:58:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails