Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Perşembe, Şubat 10, 2011

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı irmik
6 çorba kaşığı şeker
4 kaşık kakao
1 paket şekerli vanilin
1/2 bardak hindistan cevizi

Yapılışı

Teflon bir tencerede tüm malzemeleri (kakao hariç) karıştırıp boza kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz, kaynayıp koyulaşınca karışımın yarısını su ile içini tamamen ıslattığımız borcama döküyoruz... Tencerede geri kalan yarısına kakaoyu karıştırıp bunu da kalıba ilave ediyoruz (not: 2 renkli olması şart değil tatlının, istenirse hepsini sade yapabilirsiniz kakosuz)... Dışarıda ılımasını bekleyip sonra buzdolabına alıyoruz ve iyice soğuyunca bir tabağa ters çevirip, kalıptan çıkarıyoruz, üstünü süsleyip, afiyetle yiyoruz :))

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:57:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails