Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Çarşamba, Mayıs 04, 2011

Damla Sakızlı ve Tarçınlı Sütlaç



Malzemeler



1 litre süt

yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı şeker

1 paket şekerli vanilin

bir kaç parça damla sakızı

üstüne tarçın


Yapılışı


Pirinci 2-2,5 su bardağı suyla iyice haşlayalım... bu arada süt+şeker+vanılın ve damla sakızını beraberce kaynatıp, bu karışıma haşlanmış pirinçleri ilave edelim... Hep beraber bir süre daha pişmeye bırakalım... (daha yoğun kıvamlı sevenler bu arada 2-3 kaşık buğday nişastası veya pirinç unu ekleyebilir ben koymuyorum)... Pişen sütlacı kaselere bölüp, soğuyunca üzerini tarçınla süsleyelim... İster soğuk, ister ılık afiyetle yiyelim...

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:56:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails