Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Cumartesi, Haziran 06, 2020

Tatlı Mantar Çörekler


Malzemeler:

1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytin yağı
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
Alabildiği kadar un (kıvamı hafif yoğun kremamsi bir kaşık ile tepsiye porsiyonlayabileceğiniz şekilde olmalı).

Süslemek için: kakao ve şişe kapağı

Yapılışı

Un hariç diğer bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım. Unu azar azar ekleyip kremamsı  bir hamur elde edelim. Bir kaşık veya porsiyonlayıcı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parcalar alıp yağlı kağıt serilmis tepsiye belirli aralıklarla koyalım. Şişe kapağını kakaoya bulayıp çöreklerin üstüne bastırıp mantar şekli verelim.  180 dereceye ısıtılmış fırına verelim. Çok çabuk kızarıyor, 20 taneye yakın çörek çıkıyor bu ölçülerle, fırından alınca telin üzerinde soğutalım ve afiyetle yiyelim.

SAFRAN

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails