Tatlı Kuru Pasta
 İnsanoğlu hayatta her şeye hazırlıklı olmalı… Bunu sanırım hepimize hayat bir şekilde öğretti değil mi? Ben bu konudaki asıl eğitimimi üniversite yıllarımda aldım diyebilirim… :) Şimdi belki tebessümle hatırladığım ama vaktiyle beni çok yoran, güç bir eğitimdi aldığımız şehir planlama dalında… Sabaha karşı 3’lere 5’lere dek projeleri yetiştirmeye çalışırdım. Çizerken kesilen elektrikler, son anda projenin üzerine dökülen mürekkepler (okulda bilgisayarla çizim yapılmıyordu o zamanlar), proje dersinin yanında sınavına hazırlanmanız gereken belki 10 adet daha dersinizin olması (özellikle final zamanlarında, okulun çalışkanı olarak sizden beklentiler zaten yüksek bu arada), 5 günde toplam 5 saat uyku uyuyabildiğiniz halde çıktığınız proje savunma jürisinin önünde dinamik ve kendinden emin görünme zorunluluğunuz ve daha neler neler… Ama ben yaşadıklarımdan ders çıkardım ve hep zamanı iyi kullanmaya ve güçlüklere önceden hazırlıklı olmaya gayret ettim o zamandan bu zamana dek… Bu bir meleke oldu adeta, ama bunun faydasını da görüyorum çoğu zaman… İşte böyle bir olayı geçtiğimiz gün yaşadım, önden hazırlıklı olmanın keyfini yaşadım… Sizde benim gibi sadece güvendiğiniz bildiğiniz belli dükkanlardan alışveriş yapmayı seviyorsanız ne demek istediğimi anlayacaksınızdır…
İnsanoğlu hayatta her şeye hazırlıklı olmalı… Bunu sanırım hepimize hayat bir şekilde öğretti değil mi? Ben bu konudaki asıl eğitimimi üniversite yıllarımda aldım diyebilirim… :) Şimdi belki tebessümle hatırladığım ama vaktiyle beni çok yoran, güç bir eğitimdi aldığımız şehir planlama dalında… Sabaha karşı 3’lere 5’lere dek projeleri yetiştirmeye çalışırdım. Çizerken kesilen elektrikler, son anda projenin üzerine dökülen mürekkepler (okulda bilgisayarla çizim yapılmıyordu o zamanlar), proje dersinin yanında sınavına hazırlanmanız gereken belki 10 adet daha dersinizin olması (özellikle final zamanlarında, okulun çalışkanı olarak sizden beklentiler zaten yüksek bu arada), 5 günde toplam 5 saat uyku uyuyabildiğiniz halde çıktığınız proje savunma jürisinin önünde dinamik ve kendinden emin görünme zorunluluğunuz ve daha neler neler… Ama ben yaşadıklarımdan ders çıkardım ve hep zamanı iyi kullanmaya ve güçlüklere önceden hazırlıklı olmaya gayret ettim o zamandan bu zamana dek… Bu bir meleke oldu adeta, ama bunun faydasını da görüyorum çoğu zaman… İşte böyle bir olayı geçtiğimiz gün yaşadım, önden hazırlıklı olmanın keyfini yaşadım… Sizde benim gibi sadece güvendiğiniz bildiğiniz belli dükkanlardan alışveriş yapmayı seviyorsanız ne demek istediğimi anlayacaksınızdır…  
Çok sevdiğim bir arkadaşım aradı aniden, 30 dakika sonra bende olacağını sadece bir çay içip kalkacaklarını söyledi, mutlaka çayın yanına bir şeyler hazırlayacağımı bildiğinden samimiyetimize binaen de canının sadece tatlı kuru pasta çektiğini ifade etti… Sorun yok, zaman da dar, her zamanki pastanemden sipariş ederim diye düşünüp tabiî ki dedim… Ama asıl şoku telefonda pastanenin tadilatta olduğunu öğrenince yaşadım, içeriğine ve lezzetine güvenemeyeceğimden başka bir yerden de almak istemedim… Neticede böyle zor zamanlar için sakladığım “tatlı kuru pasta” tarifini uygulamaya koymak durumunda kaldım, ama ne telaşla :)… Sonuç mu? Konuklarım tatlı kuru pastaları çok severek yediler, gerçeği onlara sonunda açıkladım, daha da çok sevindiler ev yapımı olmasına…:) İşte sizlere böyle durumlarda hazırlıklı olmanız için bu tarifi sunuyorum… Pastanedekileri aratmayan bir lezzet…Sadece bu tip zor durumlar için değil, ailenize kendi ellerinizle yaptığınız, sağlıklı olduğunu bildiğiniz tatlı kuru pastalar yapmak isterseniz uygulayabilesiniz diye…:) Dilerim sizler de beğenirsiniz, sevgiyle kalın…
Malzemeler
¾ su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket şekerli vanilin
İstediğiniz tür bir marmelat (ben mürdüm erikli kullandım)
Yapılışı
 Fırınımızı 16o dereceye ısıtalım…Yağı, şekeri ve yumurtaları mikserde kabarıp kremamsı bir hale gelene dek çırpalım…Bu karışıma içerisine vanilin karıştırılmış unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim…Bu kremamsı hamuru, krema torbasına (yıldız uç takılı olabilir mesela) alarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine belli aralıklarla azar azar yuvarlak olarak sıkalım…Fırına verdiğimiz tepsideki pastaların rengi kızarmadan maksimum 12-15 dakika bekleterek alalım…Izgara üzerinde soğuyup sertleşmelerini bekleyip, aralarına marmelat sürerek yapıştıralım. Dilersek tek bir kuru pastanın tam ortasına marmelat sürerek pasta süsüyle süsleyerek de ikram edebilirsiniz…Afiyet olsun…:)
Fırınımızı 16o dereceye ısıtalım…Yağı, şekeri ve yumurtaları mikserde kabarıp kremamsı bir hale gelene dek çırpalım…Bu karışıma içerisine vanilin karıştırılmış unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim…Bu kremamsı hamuru, krema torbasına (yıldız uç takılı olabilir mesela) alarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine belli aralıklarla azar azar yuvarlak olarak sıkalım…Fırına verdiğimiz tepsideki pastaların rengi kızarmadan maksimum 12-15 dakika bekleterek alalım…Izgara üzerinde soğuyup sertleşmelerini bekleyip, aralarına marmelat sürerek yapıştıralım. Dilersek tek bir kuru pastanın tam ortasına marmelat sürerek pasta süsüyle süsleyerek de ikram edebilirsiniz…Afiyet olsun…:)








