Tatlı Kuru Pasta
Çok sevdiğim bir arkadaşım aradı aniden, 30 dakika sonra bende olacağını sadece bir çay içip kalkacaklarını söyledi, mutlaka çayın yanına bir şeyler hazırlayacağımı bildiğinden samimiyetimize binaen de canının sadece tatlı kuru pasta çektiğini ifade etti… Sorun yok, zaman da dar, her zamanki pastanemden sipariş ederim diye düşünüp tabiî ki dedim… Ama asıl şoku telefonda pastanenin tadilatta olduğunu öğrenince yaşadım, içeriğine ve lezzetine güvenemeyeceğimden başka bir yerden de almak istemedim… Neticede böyle zor zamanlar için sakladığım “tatlı kuru pasta” tarifini uygulamaya koymak durumunda kaldım, ama ne telaşla :)… Sonuç mu? Konuklarım tatlı kuru pastaları çok severek yediler, gerçeği onlara sonunda açıkladım, daha da çok sevindiler ev yapımı olmasına…:) İşte sizlere böyle durumlarda hazırlıklı olmanız için bu tarifi sunuyorum… Pastanedekileri aratmayan bir lezzet…Sadece bu tip zor durumlar için değil, ailenize kendi ellerinizle yaptığınız, sağlıklı olduğunu bildiğiniz tatlı kuru pastalar yapmak isterseniz uygulayabilesiniz diye…:) Dilerim sizler de beğenirsiniz, sevgiyle kalın…
Malzemeler
¾ su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket şekerli vanilin
İstediğiniz tür bir marmelat (ben mürdüm erikli kullandım)
Yapılışı
Fırınımızı 16o dereceye ısıtalım…Yağı, şekeri ve yumurtaları mikserde kabarıp kremamsı bir hale gelene dek çırpalım…Bu karışıma içerisine vanilin karıştırılmış unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim…Bu kremamsı hamuru, krema torbasına (yıldız uç takılı olabilir mesela) alarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine belli aralıklarla azar azar yuvarlak olarak sıkalım…Fırına verdiğimiz tepsideki pastaların rengi kızarmadan maksimum 12-15 dakika bekleterek alalım…Izgara üzerinde soğuyup sertleşmelerini bekleyip, aralarına marmelat sürerek yapıştıralım. Dilersek tek bir kuru pastanın tam ortasına marmelat sürerek pasta süsüyle süsleyerek de ikram edebilirsiniz…Afiyet olsun…:)