Safran Mutfakta-Tatlılar, Kekler

Pazar, Şubat 26, 2006

Karlı Gece

Roald Dahl'in harika bir çocuk kitabı vardır : "Çarli 'nin Çikolata Fabrikası" adında belki bilirsiniz...Ben çocukken bu kitabı okumuş ve ardından da televizyonda sinemaya uyarlanmış şeklini izlemiştim ve çok etkilenmiştim...Hala içinde kakao, çikolata olan birşey yapsam gözümün önüne bu kitap ve filmin kareleri gelir ve gülümserim... 7-9 yaş arasındaki hayal gücü gelişkin ve fantastik kitaplardan hoşlanan çocuklarınıza bu kitabı okutmak isterseniz ki çok seveceklerdir, Can Yayınları'ndan kitabı bulabilirsiniz (Makbel Oytay'ın başarılı çevirisi ile)... Ayrıca bugün de tesadüfen internet ortamında kitabın tam metnine rastladım 1001 Kitap.com'da ve bir kez daha eskiyi yad ederek keyifle okudum...:) Yanlız çocuklarınıza değil, içinizde yaşattığınız bir çocuk hala varsa benim gibi size de tavsiye ederim...:)
Çikolata'nın büyüsü ta küçüklükten giriyor kanımıza tadıyla, kokusuyla, görünümüyle...Sanki bir sihir var onda sevmeyen yoktur heralde aramızda, yiyipte mutlu olmayan (gerçi bunun sihirle alakası olmadığı hormonel birşey olduğu ispatlandı ama neyse...:))
Bugün sizlerle paylaşacağım tarif çikolatanın hammaddesi kakaonun yanında neskafe de içeriyor üstelik....Geçenlerde araştırdım neskafe, iri veya ince çekilmis kahve tânelerinin üzerinden kaynar su geçirilerek, sonradan içerisine süt, krema gibi bâzi maddeler ilâve edilip suyunun uçurulması ile elde ediliyormuş. Çikolata yapımında kullanılan kakao ise, kakao bitkisi tohumlarının fermantasyona terk edildikten sonra kurutulup, kavrularak öğütülmesiyle kullanılır hale gelebiliyormuş... Neyse bu kadar çocukluk anısı ve ansiklopedik bilgiden sonra nihayet tarifi vermem gerektiğini hatırladım :) Pasta bittiğinde şöyle bir baktım, bir gece vakti kar yağmış gibi durduğundan ona "Karlı Gece" adını verdim...:) Ağız tadıyla yemeniz dileğiyle....:)
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1-1.5 çay bardağı kakao
2 tepeleme çorba kaşığı neskafe
1,5 bardak un
50 gr. margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine:
1 paket kremşanti, şekerlemeler, çikolata rendesi, pasta süsü ve hayal gücünüz...:)
Yapılışı:
Şekeri mikserde margarin ve sıvıyağ ile çırparak kremamsı bir hale getirip iyice eritelim. Sonra içine sırasıyla yumurtaları, kakao ve neskafeyi, vanilyayı, kabartma tozunu hiç ara vermeden karıştırıp son olarak ununu da ilave edelim...Kek hamurunu yağlayıp unladığımız dar bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişmeye bırakalım...
Bu arada paketin üzerinde yazan tarife göre krem şantiyi hazırlayıp buzdolabına atalım ki sertleşsin ve sürülmesi kolay olsun...
Fırından keki bıçakla kontol edip piştiyse alalım ve 15 dakika dinlendirip soğutup kalıptan öyle çıkartalım...Üzerini şantiyle kaplayıp şekerlemelerle süsleyelim...Biraz da bu şekilde buzdolabında tutup sevdiklerimize ikram edelim...:) Afiyet olsun....:)

Perşembe, Şubat 23, 2006

Elmalı Bonbon :)

Mutfakta yer alan en sağlıklı meyvelerden biri nedir? deseniz hiç düşünmeden "elma" derim... Ünlü bir atasözü vardır hani "An apple a day keep the doctor away-Günde bir elma, doktoru evinizden uzak tutar" diye...:) Elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Ayrıca elma kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır...
Çeşitli şekillerde (doğrudan kabuğuyla yiyerek veya kek ya da tatlı yaparak) elmayı hem kendimiz tüketmeli, hemde sevdiklerimize yedirmeliyiz... Geçen gün bir arkadaşım telefon edip evdeki elmalarının elden çıkmak üzere olduğunu, biraz daha kullanmazsa bozulacağını söyledi. Varsa elimde, kolay, elmalı bir tarif istedi...Kara kaplı tarif defterimi açtığımda içinden üzerinde "Elmalı Bonbon" yazan 2 tarif çıktı...Birini bir puding kabından kesmişim belli, ama diğerini nerede ne zaman not almışım hiç bir fikrim yok :) Baktım iki tarif arasında malzemeler zaman zaman farklılaşıyor ben de ikisini bir araya getirip alternatif bir elmalı bonbon tarifi oluşturdum :) Çok lezzetli ve pratik bir tatlı oldu...Yapmanızı tavsiye ederim...Sevgiyle ve sağlıkla kalın...:)
Malzemeler:
2-3 orta boy elma
1 küçük paket pötibör bisküvi
1 paket tatlı kepekli bisküvi
1 portakalın kabuğunun rendesi
1/2 çay bardağı süt
1 adet kakaolu puding
üzerini süslemek için hindistancevizi ve/veya fındık kırıkları
Yapılışı:
Kakaolu pudingi her zamanki gibi pişirelim ve bir kenara koyalım...
Bir kap içerisine elmaları soyup rendeyelim, üzerine hem tatlı kepekli hem de pötibör bisküvileri toz haline getirerek ekleyelim...Portakal kabuklarını robottan geçirerek, 1/2 çay bardağı süt ile beraber bu karışıma ilave edelim ve yoğuralım...Karışımı kolay şekil verebilmek için buzdolabında 10-15 dakika bekletelim...
Bu sürenin sonunda karışımdan tenis topu büyüklüğünde parçalar alıp top şekli verip her birini ayrı bir dondurma kupuna koyalım ve üzerini pudingle kaplayalım...Üstünü hindistancevizi ve/veya fındık kırıkları ile süsleyelim...:) Afiyet olsun...:)

Cuma, Şubat 17, 2006

Hindistancevizli-Portakal Şuruplu Kek

Ankara'da hava çok soğuk...Kar zaman zaman atıştırıyor...Kimle konuşsam herkes nezle, grip...
Kitaplardan öğrendiğim kadarıyla bu tip rahatsızlıklar virütik...Yani bunlara bakteriler değil, virüsler neden oluyor, dolayısıyla ilaçla tedavi edilemiyor...O yüzden bir nezle olduk mu, hastalığı 1 hafta çekiyoruz...Ama bu tip durumlarda dinlenir, bolca sıvı alır ve bolca C vitamini takviyesi alıp gıdamıza dikkat edersek hastalığı daha çabuk atlatabilirmişiz... Çünkü bunlar vücudun savunma mekanizmasını destekleyen önlemler...
Şimdi bu kadar tıbbi konuya neden giriyorsun biran evvel şu resimdeki güzel kekin tarifini versene diyebilirsiniz, haklısınız da...:). Zaten bu kek de tam bir C vitamini deposu, içinde 3 tane portakal var...:) Başka neler mi var? Malzeme listesi aşağıda...Aranızda hasta olanlar varsa çok geçmiş olsun, keki yiyenlere de afiyet olsun...:)
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı hindistan cevizi
2-2,5 su bardağı un
Üzerine: 2 portakalın suyu, kabuklarının rendesi, pudra şekeri, hindistan cevizi.
Yapılışı:
Mikserin hızlı devirli programında yumurtaları ve şekerimizi çırpalım. Şeker eriyene ve yumurtalar kabarıp beyaz renkli bir krema haline gelinceye dek bu işlemi yapıp, karışıma sütü, sıvıyağı, portakal suyunu ekleyip karıştırmaya devam edelim...Ardından karışıma vanilya ve kabartma tozu ilave edilmiş ve karıştırılmış 2 su bardağı unu ekleyelim. Kek hamurundan bir kaşık alın ve kaba geri dökün, karışım katlanan bir kumaş gibi dökülüyorsa yoğunluğu iyidir, değilse yarım su bardağı un daha ekleyelim ve karışımı önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökelim...Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim...Pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edebiliriz, bıçağa hiç yapışık hamur gelmiyorsa tamamdır...:)
Fırından çıkardığımız kekin üzerine sıcakken portakal kabuğu rendesi serpiştirip, 2 portakalın suyunu her tarafına gezdirelim...İstediğimiz miktarda pudra şekeri serpip, son olarak hindistan cevizi ve portakal dilimleriyle süsleyelim ve ılınmasını bekleyerek servis yapalım...:)

Çarşamba, Şubat 15, 2006

Ahşap Desenli Kurabiye

Sizlere bizim evde sıkça yapılan bir kurabiye tarifi vermek istiyorum... Bu kurabiyeler görüntü olarak (özellikle piştikten sonra) sanki ağaçtan şekilli parçalar kesilmiş gibi duruyor. O nedenle onlara bu adı verdim...:). Pişirdiğinizde de göreceğiniz gibi bu kurabiyeler çok sert olmuyor ama ağızda dağılıyor. Hepinize kolay gelsin....:)

Safran

Malzemeler:

100 gr margarin
4 kaşık sıvıyağ
2 yumurta
4 kaşık süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1,5 çay bardağı şeker
3-3,5 su bardağı un


Yapılışı:


Süt, şeker ve yumurtayı bir kaba alarak şeker eriyene dek iyice karıştıralım.Bu karışıma margarin ve sıvıyağ ekleyelim. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Sonra unumuzu azar azar ilave edip bir hamur elde edelim ve hamurumuzu 2'ye bölelim. Böldüğümüz hamurun yarısına 3 çorba kaşığı kakao ilave edelim...
Her iki renk hamurumuzu da buzdolabında 20 dakika dinlendirip çıkaralım...Hamuraları boru haline getirip birbirinin çevresine saralım ve birkaç kez daha burkalım...
Elde ettiğimiz hamuru merdana yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, kurabiye kalıpları ile şekiller çıkaralım (not: bu aşamada çocuklarınızı, yeğenlerinizi de olaya katabilirsiniz :)). 2 kat yağlı pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ki yapışmasınlar (not: 2 kat üst üste pişirme kağıdı koymamızın sebebi özellike belli fırınlarda kurabiyelerin altlarının daha çok pişmesi ve yanmasını önlemek içindir)...
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim ve çıkardıktan sonra ızgaraya alarak soğutalım...Afiyet olsun...

Salı, Şubat 14, 2006

Kolay Şöbiyet


Merhabalar!

Baklava, şöbiyet türü tatlıları seviyorsunuz ve diyelim olmadık bir zamanda canınız çekti. Ama dışarı çıkıp alamayacak kadar yoğun ya da yorgun olduğunuz da bir gün...Peki şimdi ne olacak...? Cevap bu tarifte saklı...:) Bir zamanlar televizyonda gördüğüm bu tarif her türlü acil durumlar için iyi bir seçenek...Beğeneceğinizi umuyorum...

Hatta ilk yaptığımda çok meşgul olduğum bir günüme denk gelmişti ve eşim bu yüzden şaşırıp ne ara tatlıcıya gidip bunu aldığımı sormuş ve benim yaptığıma inanmamıştı. Ama yapmak sadece 15-20 dakika alıyor...Şimdiden hepinizin tatlı krizi geçmiş olsun...:) Sevgiler...

Safran

Malzemeler:

12 tane şöbiyet için hazırlayalım:

3 hazır milföy hamuru karesi (1 kare milföyden 4 şöbiyet çıkacaktır)

1 tatlı kaşığı tereyağ ya da tereyağ aromalı margarin

1,5 çay bardağı ceviz içi

Şerbeti için :

1,5 bardak toz şeker

1 bardak su

birkaç damla limon suyu

Üzerini süslemek isterseniz çekilmiş yeşil fıstık ya da hindistan cevizi

Yapılışı:

Tencereye su ve şekeri alalım ve şerbet kıvamında yoğunlaşana dek kaynatalım. Kaynayınca içine birkaç damla limon suyu döküp bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.

Bu arada kare halindeki 3 milföy yaprağının her birini (+) biçiminde keselim ve herbir kareden 4 küçük kare olmak üzere toplam 12 küçük kare elde edelim. Ceviz içini bir buzdolabı poşetine koyalım ve iyice kırılana kadar üzerinden merdane ile geçelim ve ufalayalım. Sonra bu içten 12 küçük karenin herbirine bir tutam koyalım ve karelerin kenarını üçgen halinde kapatalım. Derin bir borcama domino taşları gibi birbirine bastırmadan yaslayarak üçgenlerin sivri uçları yukarı bakacak şekilde dikine yerleştirelim. Ocakta 1,5 tatlı kaşığı tereyağını eriterek üçgenlerin üzerine dolaştıralım ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Bu sırada milföylerin katları biraz açılarak tel tel olacak ama birbirine yaslı durduklarından çok fazla kabaramayacaklardır.

Fırından çıkan üçgenleri 5 dakika bekletip, borcama ılınmış şerbeti dökelim (az önce işlemleri derin bir borcamda yapmak istememin sebebi, şerbet için bir havuz oluşturmak ve tüm milföylerin şerbetle buluşmasını sağlamaktı). Üçgenlerin şerbetini çekmesini bekleyip, süzerek servis tabağına alalım,istersek üzerlerini yeşil fıstık ile süsleyelim ve azıcık soğumalarını bekleyerek afiyetle yiyelim...

Pembe Gönlüm Sende

Aşkın rengi kırmızıdır derler ya, bana göre pembe. Pembe bana hep sevgiyi, aşkı hatırlatıyor...Hele de böyle bir günde...Bugün benim nişan yıldönümüm...Dolayısıyla bu pastayı değerli eşime ithaf ediyorum...:)

14 Şubat Sevgililer gününde sevdiğinizin gönlünü bu pratik lezzetle yeniden fethedin. Hem bakın o kadar pratik bir pasta tarif edeceğim ki sevdiğiniz için hazırlanacak, giyinip kuşanacak ve onunla paylaşacak bir dolu zamanınız kalacak. Hepinizin sevdiklerinizle bir ömür boyu mutlu olmanız dileğiyle....Safran

Malzemeler:

Pandispanyası (keki) için;
3 yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı un
1 limonun kabuğunun rendesi
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İçine:
1-2 muz (büyüklüğüne göre)
1 paket kakaolu puding

Üstüne:
1 paket çilekli krem şanti
1 paket sade krem şanti
şekerlemeler


Yapılışı:


Mikserde pandispanya için yukarıda yazılan malzemelerin tamamını karıştırarak yağlı pişirme kağıdı kaplı fırın tepsisine dökelim ve 1 cm kalınlığına gelinceye dek yayalım. 190 dereceye ısıtılmış fırında maksimum 10 dakika pişirip çıkaralım. İnce bir dikdörtgen haline gelmiş olan kekin pişerken çok kızarmaması, yeterince pişmiş olması ama bükülüp rulo yapılabilcek kadar da yumuşak olması önemli.10 dakika sonra çıkarıp bir süre soğumasını bekledikten sonra yağlı kağıdın bir ucundan tutarak içeri doğru geniş bir burkma hareketi yaparak keki rulo olmaya alıştıralım ama çok bastırmayalım ki kırılmasın.
Keki tekrar eski haline getirip içine önceden üzerinde yazan tarife göre 1/2 bardak daha az sütle pişirip yoğun bir kıvam elde ettiğimiz ve soğuttuğumuz kakaolu (veya istediğiniz bir başka çeşit de olabilir) pudingi (pasta kreması da kullanabilirsiniz) kekin üzerine 1 cm-1,5 cm kalınlığında olacak şekilde yayalım (İsteyenler bu aşamada içine fındık kırıkları da serpebilirler).
Daha sonra muzu bütün halinde kekin alt kenarının kıyısına paralel gelecek biçimde yerleştirerek çok bastırmadan rulomuzu bu muz çevresinde keki sararak yapalım. Bitiş noktasını alta getirerek tabağa yerleştirelim ve üzerini çilekli krem şanti ile kaplayalım. Krema pompası ile sade kremşanti ile süsler yapalım ve şekerlemelerle süslemeyi tamamlayalım. Pastayı buzdolabının alt gözünde en az 2 saat bekletelim...1 gün önceden de hazırlayıp ertesi gün ikram edebilirsiniz... Afiyetle kalın, sevdiklerinizle beraber nice tatlı günlere!!!...

Aşure

Malum aşure ayındayız... Aslında hepimizin annelerinden, büyükannlerinden gelen aşure tarifleri vardır mutfakların bir köşesinde...Aşureye katılan malzemeler üç aşağı beş yukarı aynıdır öyle değil mi?

Malzeme sayısı fazla ve işlemler de biraz uğraştırıcı olduğundanmıdır nedir marketlerde çoğunlukla hazır paketlere yöneldiklerini görüyorum insanların...

Ama bence onca malzeme arasında öyle bir tanesi var ki, eminim bu sizin yaptığınız aşurenin hazırlarınkinden daha başarılı ve tatlı olmasını sağlayacak...Bu da içine kattığınız sevgi ve ve emeğinizdir...İnanın aileniz, çocuklarınız ve tabiki geleneklerin yaşatılmasının verdiği manevi hazzın tadına varılabilmesi, komşuluk ilişkilerinizin geliştirilmesine vesile olması için bu kadar yorgunluğa değer....

Cumartesi çalışmak zorunda değilseniz ve tatil gününüzse, bu geceden içine sevginizi de katarak aşure malzemelerinizi ıslatın ve yarın hazırlayıp, sevdiklerinizle ve komşularınızla paylaşın... Yukarıdaki aşure de benden size getirilmiş olsun :)...sevgiyle kalın...

Safran

Malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday
1/2'şar su bardağı nohut, kuru fasulye, pirinç, barbunya, kuru börülce
1/2 kilo toz şeker (daha tatlı olsun isterseniz 750 gr yapabilirsiniz)
15 su bardağı su
1 su bardağı kuru üzüm
5-6 adet doğranmış kayısı
5-6 adet doğranmış incir
1 portakal
1 çay bardağı kuş üzümü
kırılmış fındık ve çeviz içi
kavrulmuş badem
tarçın
nar taneleri
hindistan cevizi
ve aşağıdakilerden de elinizde olanları kullanabilirsiniz;
2 kaşık elma kurusu
antep fıstık içi
üzüm pestilleri
cevizli tatlı sucuk

Yapılışı:

Bakliyatları ve kuru meyveleri bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatın. Önce buğdayı, daha sonra pirinç ve diğer bakliyatları kısık ateşte ara sıra karıştırarak iyice pişirin.

Piştikten sonra ki bu birkaç saat sürecektir birbirleriyle karıştırıp şekerini ve portakalın kabuğunu ince doğrayarak karışıma ilave edin ve ateşi biraz kısın. Sık sık dibinden karıştırın çünkü şekerin de etkisiyle karışım gittikçe yoğunlaşacaktır. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı da ilave edip karıştırın. Bir kaç taşım daha kaynatıp ateşten alın. Doğradığınız kuru inciri de ekleyin ve aşurenizi sıcakken kaselere paylaştırın (bu arada pestil, elma kurusu vb. koyacaksanız küçük küçük doğranmış vaziyette tam bu aşamada eklenebilir)...10 dakika kadar soğumasını bekleyip üzerini ceviz içi, fındık, antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın, bademler, hindistan cevizi ve nar taneleri ile süsleyin...Eğer siz de benim gibi fındık ve ceviz içi parçalarının yerken aşurenin içinde bol miktarda ağzınıza gelmesinden hoşlanıyorsanız kaselere bölmeden önce pişmiş karışıma bınlardan bolca ekleyip karıştırdıktan sonra pay edebilir ve üzerini nar taneleri, hindistan cevizi ve tarçın vb. malzemelerle süsleyebilirsiniz...Afiyet olsun...

Gökkuşağı Kek

Merhaba!
Yandaki güzel keki hem sizler hem de evdekiler için hazırladım...
Kek 5 ayrı renkten oluştuğu için buna gökkuşağı kek adını verdim. Sizler elinizdeki malzemelere göre renk miktarını azaltabilirsiniz elbette...
Dilerim bizimkilerle aynı görüşleri paylaşır ve beğenirsiniz... Kek hafif, yağsız ve lezzetli olmuştu...Keyifle yapmanız dileğiyle...
Safran
Malzemeler:

Kek temel malzemesi olarak;
3 yumurta
1 bardak şeker
2,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Renkler için;
1 havuç (rendelenmiş)
1 avuç ıspanak (haşlanarak suyu biraz dökülüp blenderdan geçirilecek 1 çay bardağı ıspanak püresi kullanılacaktır)
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı nar suyu

Yapılışı:

Bir kap içinde şeker ve yumurtaları (sarı+beyaz birlikte) mikser yardımıyla şeker iyice eriyene ve yumurtalar kabarıncaya dek çırpın. Görüntü beyazımsı bir krema haline geldiğinde karıştırma tamamdır. İçine süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin ve son aşamada un koyun. Önce elinizdeki unun 1 bardağını dökün ve kek hamurunun olması gereken akışkanlığı elde edene dek azar azar ilave edin (Bunun ölçüsü hamurdan bir kaşıkla aldığını karışımı kaba geri dökdüğünüzde katlanan bir kumaş gibi katlar yapmasıdır).Elde ettiğiniz bu temel karışımı 5 parça halinde kullanacağız..
Bu temel karışımdan 1/5'ini bir kaba ayırın ve içine 1 ç.b. nar suyunu ilave edin, sulanan karışıma tekrar kek hamuru kıvamına gelinceye dek un ilave edin (1/2 su bardağı yeterli olacaktır). Bu pembe karışımı yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün.
Nar sulu kek hamurunu yaptığınız kaba yine başlangıçtaki temel kek karışımından 1/5'lik bir bölüm daha dökün ve içine kakao ekleyip karıştırın. Bu kahverengi hamuru kek kalıbında önceki narlı karışımın üstünü örtecek biçimde dökün.
Daha sonra temel karışımdan üçüncü 1/5'lik kısmı içine birşey karıştırmadan doğrudan bu kakaolu karışımın üzerini tamamen örtecek biçimde dökün. Şimdiye kadar kek kalıbınıza sırasıyla narlı, kakaolu ve sade katları dökmüş oldunuz.
Daha sonra dördüncü 1/5'lik karışıma rendelediğiniz havuçları ilave edin ve kek kalıbına sade katın üzerini örtece biçimde dökün. Son aşamada kapta kalan son 1/5'lik kısma haşlayıp blenderdan geçirdiğiniz ve soğuttuğunuz 1 çay bardağı ıspanak püresini dökün ve sulanan karışıma 1/2 su bardağı un ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı da son olarak kalıba götürerek havuçlu katı örtecek biçimde dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Mini fırın kullanıyorsanız fırın camından keki kontrol etmeyi ve tüm fırın tipleri için ilk 20 dakika kapağı açmamayı unutmayın...Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin, batırdığınız kürdanda hiç yapışık hamur çıkmıyorsa işlem tamamdır. Kürdanda hamur çıkıyorsa biraz daha fırında tutun...Afiyet olsun...